Storlekens betydelse, igen

Skrev ju tidigare att jag stör mig på beskrivningar av surfplattor som att de lätt får plats i byxfickan. Har inte riktigt kunnat släppa det än. Jag har spanat på Samsungs nya lur Note, en megamobil som egentligen inte skulle passa mina små händer särskilt bra, men som jag ändå riskerar att komma hem med p.g.a. prylgalen.

Mobilen är alltså jättestor. Tänk en halv surfplatta. Storleken föranleder, som ni kanske förstår, frågan går den verkligen plats i jeansfickan? Svaret, som välvilligt gives i (tydligen) diverse forum är att jaaaadå, går plats i normalstora jeansfickor, not to worry! I bland annat Swedroids forum har någon välvillig själ till och med lagt med en video på en snubbe som demonstrerar att mobilen visst går plats i byxfickan.

Och det är här nånstans som det börjar klia i fingrarna på mig att ge mig på modeskapare världen över, eller åtminstone knäppa till snubben i forumet på näsan. För. Alltså. Normalstora jeansfickor, säger ni? Låt mig bara, likaledes välvilligt, upplysa er om att det i få, om alls några av de jeans jag någonsin ägt funnits fickor mer än hälften så stora som de ni beskriver. Normalstora fickor i tjejjeans är nämligen, normalt sett, inte så stora. Vems fel det nu kan vara. Antagligen modeskaparnas, eftersom de även bär skulden till avsaknaden av innerfickor i damjackor. Troligtvis för att de vill sälja fler handväskor (och alltså inte tvärtom, att kvinnor inte vill ha innerfickor på grund av att de har handväskor. Vilket är min fasta övertygelse).

Och näe, jag är inte bitter. Jag blir bara lite trött. Om jag köper en Note blir det i så fall tidigast till sommaren, men jag lovar att återkomma med rapport. Jag lämnar er således med en cliffhanger i den spännande följetongen Kommer Den Att Få Plats?!

Detta inlägg är publicerat i Just making conversation, teknik och taggat , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv