Och en grej till

Steg in i en bokhandel idag. Precis innan jag skulle gå, fångade det här bokomslaget min blick. Kan inte förstå att jag missat detta: en fristående fortsättning till ”Liftarens Guide till Galaxen”, skriven av en Eoin Colfer.

Är det för bra för att vara sant? Det enda jag någonsin ogillat i ”Liftaren” är det omintetgörande slutet, som känns som ett offer för en av Douglas Adams missade deadlines (han satt tydligen långt in i elfte timmen varje gång det var deadline på gång, om jag läst historien rätt). Sagan är med andra ord oavslutad.

Måste givetvis införskaffa och läsa. Fruktar en i stort sett menlös historia, men vad jag förstår är Colfer en kompetent författare, så kanske är min fruktan obefogad. Men såklart inbjuder det till skepsis och frågetecken när det skrivs nytt material till en bortgången författares universum.

Å andra sidan, historien kräver en mer tillfredsställande upplösning än den hittills haft, så jag håller tummarna och hoppas på det bästa!

Den engelska titeln är And another thing…, på svenska heter boken Och en grej till…

Detta inlägg är publicerat i Just making conversation och taggat . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv