Random Loke-fever

Linda har ritat Loki. Eftersom Linda inte tillåter kommentarer i sin blogg, väljer jag istället att awesome-ranta om hur awesome både Loke och hennes bilder är. Notera att jag kan andra ord än ”awesome”, men väljer att inte använda dem pga är awesome.

Here goes: Loke rockar. Min favoritkaraktär i klassisk nordisk mytologi, i Peter Madsens tolkning, samt nu senast i Marvelfilmen Thor. Har inte läst Thor som seriealbum, vet inte om jag skulle uppskatta det lika mycket som en lättuggad filmatisering (so sue me), men även för att Thor som blondin stör mig. Jag är konservativ (so sue me).

I alla fall vill jag desperat se Avengers, inte så mycket för att Joss ”awesomeness” Whedon haft en näve med i spelet, utan såklart för att LOKE är med. Av samma anledning kommer jag såklart att se Thor 2, 3, 4 och 15, ”Return of Loki” (Thor besegrar såklart Loki i fyran – TROR HAN – och spenderar film 5 – 14 med att slåss mot tråk-skurkar och tappa biopublik).

Loke borde få en helt egen filmsvit. Except bad guys never do. Anledningen till att just Loke är så awesome är att han är en klassisk ”redeemable bad guy”, vilket innebär att hans gärningar ges en bakomliggande orsak och att det alltid finns hopp om att han skulle kunna komma att bli ”god”. Notera dock att den realistiska chansen att en serieskurk någonsin kommer att bli ”god” inte har någon som helst koppling till hoppet om att hen skulle kunna bli det. Detta är en av huvudingredienserna i begreppet ”redeemable bad guy”. Vi rabiata fangirls lever på hopp. Infriande gör oss förvirrade, samt om möjligt mer rabiata. Don’t feed the fangirls.

Detta inlägg är publicerat i Just making conversation, Serier och taggat , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

4 Kommentarer

 1. Skrivet 16 juli, 2012 klockan 09:15 | Permalink

  Awesome-ranta?
  Weeeiiii ^^

  Loke har sabbat mitt liv. Han har väckt min inre fangirl, den supernördiga och smått psykopatiska sidan man så desperat försöker mörka för sin ”förnuftiga” omgivning. Kan bara hålla med dig…ser fram emot Thor 2, 3, 4 och 15. Ser fram emot mer LOKEEE!!! Man kan inte få för mycket LOOOKKEEE!!! ARGH!

 2. Skrivet 16 juli, 2012 klockan 06:53 | Permalink

  Word!

 3. Skrivet 7 september, 2012 klockan 01:06 | Permalink

  Öh, sen kommentar, sen kommentar. Har ej sett det här förrän nu. LOKE! LOKE! Jag såg Avengers. Kan ej tala. Förlåt. Loke! Ja! Och så gillar du också Loke! Öh. <– förlorar förmåga att uttrycka sig
  Så här kan man ju bara säga – word på ditt inlägg!

 4. Skrivet 7 september, 2012 klockan 06:54 | Permalink

  Hear, hear! =)

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Presentation


  Underneath my clothes, I'm naked.

  Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

  Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

  Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

 • Arkiv