Random Loke-fever

Linda har ritat Loki. Eftersom Linda inte tillåter kommentarer i sin blogg, väljer jag istället att awesome-ranta om hur awesome både Loke och hennes bilder är. Notera att jag kan andra ord än ”awesome”, men väljer att inte använda dem pga är awesome.

Here goes: Loke rockar. Min favoritkaraktär i klassisk nordisk mytologi, i Peter Madsens tolkning, samt nu senast i Marvelfilmen Thor. Har inte läst Thor som seriealbum, vet inte om jag skulle uppskatta det lika mycket som en lättuggad filmatisering (so sue me), men även för att Thor som blondin stör mig. Jag är konservativ (so sue me).

I alla fall vill jag desperat se Avengers, inte så mycket för att Joss ”awesomeness” Whedon haft en näve med i spelet, utan såklart för att LOKE är med. Av samma anledning kommer jag såklart att se Thor 2, 3, 4 och 15, ”Return of Loki” (Thor besegrar såklart Loki i fyran – TROR HAN – och spenderar film 5 – 14 med att slåss mot tråk-skurkar och tappa biopublik).

Loke borde få en helt egen filmsvit. Except bad guys never do. Anledningen till att just Loke är så awesome är att han är en klassisk ”redeemable bad guy”, vilket innebär att hans gärningar ges en bakomliggande orsak och att det alltid finns hopp om att han skulle kunna komma att bli ”god”. Notera dock att den realistiska chansen att en serieskurk någonsin kommer att bli ”god” inte har någon som helst koppling till hoppet om att hen skulle kunna bli det. Detta är en av huvudingredienserna i begreppet ”redeemable bad guy”. Vi rabiata fangirls lever på hopp. Infriande gör oss förvirrade, samt om möjligt mer rabiata. Don’t feed the fangirls.

Detta inlägg är publicerat i Just making conversation, Serier och taggat , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

4 Kommentarer