I’d get Loki that drink any day…

Ok, nu har jag sett The Avengers. Helt adekvat underhållning med massa Loki-mums och Hulk-moments, etc, etc. Och den är gjord av Joss Whedon. Vilket är en anledning till att jag höjer förvånat på ögonbrynet åt att filmen inte klarar Bechdel-testet. Ni vet, det där att en långfilm ibland faktiskt kan innehålla fler än en kvinnlig karaktär, att de faktiskt kan ha en konversation med varandra, och att denna konversation faktiskt kan handla om något annat än en man.

Särskilt förvånad blir jag eftersom de kvinnoroller som faktiskt finns i filmen är tämligen kick-ass, med Hollywoodmått mätt. Men att de ska tala med varandra? Näe, där nånstans måste man tydligen dra gränsen. Eller?

Däremot får man väl ge filmen några pluspoäng för scenen där inte mindre än tre (3) stiliga, biffiga grabbar kämpar om den helsköne halvguden. Klart queer.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv