Jakten på ströbröd

När man går in i en ny affär och upptäcker posten ”ströbröd” på shoppinglistan, det är då den börjar: den vilda jakten på ströbröd.

Ströbrödet finns aldrig riktigt där man förväntar sig att det ska finnas, det är nästan så man tror att butikerna konspirerar för att driva oss till vanvett medelst kluriga gömställen för denna mellantingsvara.

Först letar jag alltid bland bakgrejerna, det är där min magkänsla säger mig att ströbröd borde finnas. Jag använder i alla fall ströbröd i bak och matlagning, väldigt sällan annars. Men i vissa butiker har man fastnat på -bröd i varans namn, och således placerat ströbrödet bland kex och kakor, i brödhyllan eller undangömt bakom riskakorna. Jag har även hittat ströbröd i müsli- och flinghörnan. Hur vanligt det är med en skål ströbröd till frukost kan jag inte uttala mig om.

Vart brukar ni hitta ströbröd i er butik?

Detta inlägg är publicerat i diverse, Livet och taggat , , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

4 Kommentarer

 1. Ida
  Skrivet 22 december, 2012 klockan 12:45 | Permalink

  Måste säga! Tack!! Gick runt i en halvtimme och letade efter detta djävla ströbröd och bestämde mig sedan för att söka på nätet och hittade då denna sida! Och hittade självklart det vid brödet! Tack tack tack!!!

 2. Skrivet 8 februari, 2013 klockan 08:32 | Permalink

  Kul att kunna vara till hjälp! Lycka till i ströbrödsdjungeln!

 3. Marcus
  Skrivet 8 oktober, 2013 klockan 04:44 | Permalink

  Bland riskakorna var det idag.
  Tackar tackar:)

 4. Skrivet 10 oktober, 2013 klockan 06:35 | Permalink

  Glad att du fann det, det är lurigt!

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Presentation


  Underneath my clothes, I'm naked.

  Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

  Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

  Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

 • Arkiv