Mitt digitala Melonia

För att anknyta till föregående inlägg, så går balkongodlandet som en dans. Fast kanske mest som en långsam vals, men det må så vara. Smultronen har vi njutit av i flera omgångar, kaprifolen skjuter knopp och tomaterna börjar bli röda. Morötterna har jag, glad amatör, ryckt upp lite blast hipp som happ när det synts mig för trångt i leden, och när jag kom hem från semestern bodde där en mycket stor, mycket mätt grön larv (numera avlägsnad). Så vi får se vad det blir av dem, troligtvis är de inte dugliga förrän framåt i september ändå.

Men vad jag egentligen ville komma till i det här inlägget är min kärlek till det digitala. Jag gillar dels tanken på att kunna uttrycka sig online, i ett medium som tillåter aktiv diskussion och tankedelande även om det mest banala. Förr i tiden skrev man i en Oh, så hemlig dagbok (med lås!) om ditten och datten. Vill jag prompt skriva något väldigt privat i min blogg så kan jag för all del göra inlägget hemligt, men troligare är att jag skaffar mig lite självdistans till ämnet jag så gärna vill skriva om, och skriver det ändå. Jag har läst tillräckligt ur mina gamla dagböcker för att inse att annars blir det mest bara slisk och blask. (Jo, även digitala. Ni skulle bara veta!)

Med anledning av att jag just gått igenom minst två livstider av gamla foton, teckningar, dagböcker och prylar samt böcker i all evinnerlighet inser jag verkligen värdet i det digitala. Jag tar massvis med foton på Det Lilla Barnet, men de kräver varken lådutrymme eller plats i bokhyllan om jag inte aktivt väljer det. Jag tecknar just nu långt mindre än jag skulle vilja, men nästan alltid med sikte på digital bearbetning och publicering, så jag behöver egentligen inte spara på skisser, original med mera. (Jag gör det ändå. Separationsångest!)

Jag äger hyllmeter med böcker som ”kanske skulle vara kul att läsa någon gång” (typ Maryan Keyes), och funderar nu allvarligt på att införskaffa en surfplatta just för att då eventuellt kunna läsa dem som e-böcker istället och ge utrymmet i bokhyllan till mer värdefull litteratur (typ min Pratchett-samling). Eller såhär: bara för att En Världsomsegling under havet är en läsvärd bok, så måste den inte bo i min bokhylla! Märk väl att det säkert har tagit mig 15 år att nå hit. Tack alla gudar och halvgudar för utveckling, we do need it, yes we doesss!

I övrigt utforskar jag sommarstaden. Baden, nöjena, nästa buss hem. Önskar att sommaren aldrig ska ta slut.

Detta inlägg är publicerat i Livet. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv