April, april…

En månad gick, jag vet inte vart. En dag vaknade jag upp till vårvindar och blåsippor, nästa dag snöade det. Våren hade kommit tidigt det här året, men kunde i vanlig ordning inte bestämma sig för att kliva in utan stod och hängde i dörren så att det drog kallt. Hon hade passat på att rota igenom alla lådor så att vantar, mössor, gympaskor och solglasögon nu låg i en ambivalent röra på golvet. Jag kunde inte med att skälla på henne av fruktan att hon skulle gå iväg och sura i två veckor till, utan lyfte resignerat undan en regnjacka från mina vårskor.

Dagen skulle visa sig bli ett långt, plågsamt aprilskämt utan vare sig slut eller poäng. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men bestämde mig i slutändan för det senare, eftersom galghumor är bättre för psyket än ingen humor alls. Det var svårt att riktigt bry sig om någonting eller att ta någonting på allvar. Här finns ingenting som betyder någonting längre.

Vid dagens slut: här, äntligen, finns det enda som är viktigt. Här är verkligheten. Allt det andra är bara en dålig dröm, och jag har bestämt mig för att vakna nu.

Detta inlägg är publicerat i Jobb. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv