Mediemättnad

Så. Liveröstning avklarad utan större dramatik, inga köer eller upplopp, valsedelfusket lyste också med sin frånvaro. Nu återstår en tom känsla, ungefär som att jaha, var det idag det var julafton?

Jag vet inte om jag inbillar mig, men nog tycks det här riksdagsvalet mer upphaussat än det senaste? Liksom en massiv julskyltning (den lär väl för övrigt börja i dagarna?) har jag matats med debatter, valbarometrar, statistik, skandaler, you name it. För att göra det hela lite kul gick vi och röstade allihop, finklädda till på köpet. Ska det va, så ska det. Kände det där lilla ruset som säger att nu! Nu kanske min röst gör skillnad! Under eftermiddagen började alla känslor inför valet avta, spänningen har lagt sig långt innan något resultat syns vid horisonten. Det är kanske viktigt, men det känns inte intressant längre. Jag är proppmätt på valpizza, och känner mig precis som på vissa julaftnar: Is this it?!

För, sanningen att säga, så var jag ju mätt långt före valdagen. Mätt på Monor och Fredrikar, mätt på fåniga utspel och konstig PR (upp med en hand alla som fattade vad Ohly egentligen ville säga med sin Melodifestivalsfiskgratäng?). Morgondagen kommer att medföra bakfylla, oavsett vilken färg man spyr upp i rännstenen.

Men, för all del. Du som fortfarande velar har fortfarande tjugo minuter på dig att klämma ner en sista liten mintchoklad. Passa på!

...

Detta inlägg är publicerat i Livet och taggat , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv