Taktikpolitik II

Dagen efter valet. Grå, grå måndag. Jag skrev om det där med att taktikrösta tidigare i veckan, och känner mig beklämd. Visst, lierar sig den ena politiska sidan i ett block, är det logiskt att den andra sidan går ihop i ett annat block för att få en chans att vinna. Men sen sitter man där med blockpolitik, och folk som inte riktigt vågar rösta på det parti de helst skulle önska, av rädsla för att fel block ska ro hem spelet.

Men om du inte vågade rösta nu, när ska du då våga? Även om oppositionen hade vunnit inatt, så hade ju blockpolitiken bestått. Det skulle troligtvis ha varit ganska jämnt även i valet 2014, om inget drastiskt skulle inträffa i opinionen. Så taktikröstandet skulle fortfarande ha varit aktuellt.

Nu sitter vi vackert här, dan efter dan. Med blockpolitik, lika smaklös som blockchoklad (som väl förresten inte ens innehåller nog med kakao för att få kallas choklad?). Således, block. Och till vilken nytta? Jag vill ju rösta på ett parti, inte på en kloss… inom 10 år har väl i och för sig sossarna och moddarna glidit ihop såpass att de kan bilda gemensam front mot alla andra. Egentligen skulle de kunna göra det redan idag. Ett stort parti och flera mindre, samma tavla med lite annat ljus och annan färg. Låter det bekant?

Detta inlägg är publicerat i Livet och taggat , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv