Here he cometh to save the day(?)

Läste att det visst blir Peter Jackson som kommer att regissera The Hobbit (Bilbo). Till slut. Trots allt.

Det var väl kanske lika bra? Har inte alls hängt med i problematiken kring filmen och regissörsbytena, mer än att det någonstans, på något sätt (och föga förvånande) är pengar inblandade. Men att de som levde och andades LOTR för några år sedan, fansen alltså, kommer att få se en välbekant saga berättad med ett välbekant formspråk är i alla fall (ganska) säkert. Bilbo-filmen kommer till stor del att fungera som en ”vanlig” uppföljare; ge fansen vad fansen vill ha, dvs precis samma sak fast lite, lite annorlunda. Inte för annorlunda, då blir de besvikna, men inte heller för likt, då blir de irriterade! Arga fans är farliga saker, with these forces you must not meddle!

Å andra sidan har vi en helt ny publik, som tycker att Orlando Bloom är hopplöst gammal, och som skiter i om Gandalf har varit med i någon annan film. Men de kommer eventuellt att upptäcka LOTR-filmerna genom The Hobbit, och bidra till ett uppsving av den LOTR-relaterade marknaden, om Jackson bara sköter sina kort väl. Vilket jag tar för givet att han gör, i det här avseendet. (Om inte, lär han ha en marknadsansvarig som gör det åt honom, och hotar med indragen kaffetillgång för hela filmteamet, om inte Jackson gör som hon säger. And that’s showbiz.)

Detta inlägg är publicerat i diverse och taggat , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv