Julfanatism

Äntligen finns det julmust att köpa! Jag är mustfanatiker, skulle helst se att det fanns tillgängligt året runt. (Och skulle inte det vara bra för infrastrukturen, så säg?)

Överhuvudtaget har jag svårt att förstå den ovilja som finns mot julmust och tomtar i november. November är för mig inget annat än en lång, kall transportsträcka till december, då det äntligen blir ”legitimt” att tindra av hjärtans lust. Mörkt är det, träden har tappat löven och står gråa och kala, förkyld blir man eftersom man inte får ha tomteskägget på sig. Usch.

Jag blir helt lycklig av att få komma in i butiker som redan börjat bulla upp med glitter och julgranskulor, det lyser upp i ruskvädret! I min matbutik har de i alla fall tjuvstartat både med must, saffransbröd och julkorv (den får de gärna behålla). Det gör mig glad! Pepparkakor och glögg ,julmarknader med halmbockar är en del av kostcirkeln. Bildligt talat, halm smakar inte så gott.

Vad jag vill ha sagt med det här? Gärna julskyltning före den 15/11, tack! Ingen risk för att jag tröttnar! I can take it, gimme all you’ve got!

Detta inlägg är publicerat i diverse, Livet, Om mig och taggat , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

2 Kommentarer

 1. Skrivet 7 november, 2010 klockan 03:00 | Permalink

  Jag tror att en del av julmustens magi ligger i att den inte säljs året runt. November är helt ok, men i år såg jag första julmusten i mitten av oktober. Not so ok enligt mig. ;)

 2. Skrivet 7 november, 2010 klockan 03:11 | Permalink

  Jag har sett must som inte var årtidsbunden, dvs den hette bara ”must”. Och den såldes mitt i sommaren. Det var i och för sig typ tio år sedan, men ändå. Den gjorde i alla fall mig lycklig!

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Presentation


  Underneath my clothes, I'm naked.

  Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

  Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

  Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

 • Arkiv