06 – Som sanden i ett timglas

Det är den tid på året då dagarna är som kortast. Klockan 15.00 är det kväll, då ska man helst kura ihop sig i pyjamas och undvika att gå ut. Att tvingas gå och handla typ klockan 17.30 är en pina, man tycker att alla andra människor som är ute är skumma nattmänniskor som tittar konstigt på en. Så man tittar konstigt tillbaka. Sålunda skapas en ond cirkel.

Jag vaknar som vanligt alldeles för tidigt, har tunga gardiner och kan såhär års aldrig avgöra om det är morgon eller om klockan fortfarande är mitt i natten. Oavsett vilket är det för tidigt. Morgnar är inte riktigt min grej, som bekant. Men jag måste ju. Någon har lagt en bok i ansiktet på mig. Efter en lugn frukost och två koppar kaffe ter sig världen lite ljuvare. Ljusare är den däremot inte, det är gråmulet och småregnar. Tänder alla lampor i rummet. Läser tusen böcker. Googlar fram hur man egentligen säger ”slut” och ”bok” på teckenspråk. Upptäcker att det finns dåligt med illustrerade exempel på webben, det där borde någon (jag) göra något åt. Någon gång. Om jag får tid, och helst pengar (men mest tid).

Lagar näringsrik lunch. Passar på att (snabb)surfa, (snabb)blogga, (snabb)teckna och (snabb)fila naglarna under middagsvilan. Vilar själv ögonen en stund. Inser att jag fryser, är det inte väldigt kallt härinne? Vaknar. Scannar. Fikar. Viker tvätt. Leker. Viker tvätt. Leker. Äta. Leka. Natta. Återgår till datorn. Nyser tre gånger i rad, jag som trodde att jag var frisk nu. Dagdrömmer om storvinster på lotteri (I ask for so little!) och vad jag skulle göra med pengarna. Köpa en wacom tablet. Köpa ny dator. Köpa ditt, köpa datt, köpa köpa köpa…

Åter till verkligheten. Kollar TV-tablån. Typisk söndag även där. Jag kan välja mellan brittisk deckare i 1930-talsmiljö eller brittisk deckare i 2000-talsmiljö. Hmmmm. Surfar lite till medan jag bestämmer mig. Väljer endera. Gissar mig till vem som är mördaren (fast det är liiite svårare än i amerikanska deckare), stör mig på reklamen och hoppas att det finns lite choklad kvar.

Går förhoppningsvis och lägger mig i tid. Farväl, söndag.

Detta inlägg är publicerat i Livet och taggat , , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv