07 – BFF

Min best friend forever och jag har ett distansförhållande sedan över tio år tillbaka. Det var på Jersey, kärlekssommaren -99, som vi förenades i ett gemensamt förakt mot Stockholmsgänget på vår gemensamma språkresa. Darling C hade delat flyg med denna grupp av ungdomar (som, om det varit idag, med stor sannolikhet skulle kunna tänkas medverka i program som Kungarna av Tylösand).

Jag, som tillhörde gruppen från Göteborg, hade fått lära mig att Stockholmare var fienden. Av vilka skäl var något oklart, men hur som helst var det lätt att gadda ihop sig med Darling C mot dom där. Vi komponerade nidvisor som vi sjöng med stor förtjusning. Vi drack vin och försökte begripa varför bussen hem befann sig på fel sida av vägen.

Tio år senare träffas vi sällan. Det är plugg, det är jobb, det är livet och avståndet. Det kan gå månader mellan telefonsamtalen, men de förekommer, och varje gång kan vi plocka upp tråden där vi slutade sist. Vi försöker ses, men det är ofta svårt. Trots det är kommunikationen kravlös. Ingen frågar den andra varför hon aldrig hör av sig; vi vet ju. Timslånga samtal med komprimerad information, allt som hänt sen sist, allt vi hoppas ska hända. Hastiga, intensiva möten varje gång vi ses. Allt måste få plats, ALLT, OK, vi ses, vi hörs! Snart! Lägg inte på! Kram!

…och hon är borta. Tills nästa tidsintervall passerat, och det är dags igen: Hej Darling! Det var längesen!

Detta inlägg är publicerat i Om mig och taggat , , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv