08 – Ett ögonblick… *

Janna B, serieskapare och bloggare. Hur kommer det sig att du började blogga?
Jag har alltid bloggat, ända sedan jag ”upptäckte” internet. Det här var alltså på stenåldern, innan ordet ”blogg” ens hade uppfunnits. Alla forum jag var med i (och som nu är nedlagda) hade dagbok som man kunde skriva i. Tråkigt nog avslutades mitt Lunarstorm-konto (på grund av att jag aldrig var inloggad längre), det hade varit kul att få tag i några av mina gamla inlägg.

Hur skiljer sig bloggandet nu från då, tycker du?
Back then var det ju som sagt mest dagboksinlägg. Många bloggar ju så idag också, vad de gjort under dagen eller vad de ska äta till middag. Men idag pratar man så mycket om ”prooffsbloggare”, att man ska ha många läsare och helst tjäna pengar på sin blogg och bli kändis på kuppen. Jag har inte riktigt hängt med i det där att bloggandet ska handla mer om hur många som läser det man skriver än om vad man faktiskt skriver. Mitt eget bloggande skiljer sig också från hur jag brukade skriva i början; jag skriver inte så gärna privata dagboksinlägg, utan hellre i kåseriform. Jag är mer medveten om att vem som helst kan läsa det jag skriver. Bloggens popularitet har påverkat bloggandet som uttryckssätt, tror jag.

Är det många som läser din blogg?
Några är det, men min blogg är inte så stor. Med ”bloggens popularitet” menar jag bloggen som fenomen, inte min egen blogg. Jag använder min blogg som promotion, men mest för att ventilera mig om jag hittat något intressant som jag reagerat på.

Brukar du få många kommentarer?
Inte många alls, faktiskt. Det är klart att det är kul när folk kommenterar på det man skriver, respons är ju alltid trevligt! Men det är inte det som är huvudsyftet för mig när jag bloggar, jag skriver oavsett om någon kommenterar eller ej. Vill någon tycka till så hoppas jag att de gör det.

Till slut, vad önskar du dig mest av allt just nu?
Fler kommentarer! Haha, just kidding… det jag önskar mig mest av allt är nog tid. Jag har så många saker som jag vill göra, och tiden räcker aldrig riktigt till!

*alla sätt är bra utom de tråkiga!

Detta inlägg är publicerat i diverse, Livet, Om mig och taggat , , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv