You say tomato, I say No no no.

Det var ju det här med att #prataomdet. Och jag funderar… Som småbarnsförälder består min vokabulär just nu mest av Nej, Nej, Sluta, Akta, Inte och åter Nej. Detta upprepas under lång tid, med målet att det Lilla Barnet så småningom ska lära sig att 1) vissa grejer gör man inte och 2) varför det är så. Nej, vi öppnar inte ugnsluckan. För att det är varmt! Nej, man slår inte. För att det gör ont! (Och så försöker man lära barnet att klappa istället, men blandat resultat.)

Här ligger det snubblande nära till hands att dra paralleller till, exempelvis, okynnestafsare. Alla petare, smekare, nypare och andra konstiga typer, som menar att de helt enkelt inte kan förstå att deras uppmärksamhet inte är önskad, att ett Nej är ett Nej, eller för den delen, att det som är Nej nu inte automatiskt förvandlas till ett Ja efter fem minuter, så att det är fritt fram att försöka igen. (Eller att den som inte förmår säga Nej just nu pga exempelvis sömn, därför inte automatiskt säger Ja.)

Frågan är ju vart det gick snett? Varför okynnestafsarna inte förmår det vi förväntar oss även av små barn, nämligen att lyssna? Har de månne vax i öronen, eller är det hela huvudet som är igenkorkat?

Jag tror att jag har postat den här bilden förut, men jag kör den i repris som ett exempel på att stupidity hurtz, hurtz, hurtz:

(klicka för större bild)

Detta inlägg är publicerat i Livet, Serier och taggat , , , , , , , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv