Bad PDF-day

En PDF är egentligen en fin sak, det vet jag. Komprimerade dokument som ibland kan vara komplicerade dokument. Ibland är de avancerade formulär som man kan fylla i och skicka in direkt på nätet, ofta bara enkla texter som jag pressar ihop för att lättare kunna maila dem till den det berör.

Ändå är jag inte bästis med PDF-erna. Särskilt inte när jag i godan ro klickar på en länk som verkar trevlig, och det visar sig vara en maffig PDF som tar hundra år att ladda upp i webbläsaren. Att stänga ner den tar också sin lilla tid, och eftersom jag har extremt dåligt tålamod när det gäller internet hinner jag sitta och småhoppa på stolen en bra stund innan jag kommer tillbaka till det jag egentligen ville läsa. Det, plus att min dator inte är köpt igår. Märk era PDF-er för ökad användbarhet och minskad irritation på webben, kids!

Dåligt tålamod var det, ja. Igår skulle jag skriva ut en blankett som ska signeras och skickas in snarast möjligt. Denna blankett fanns att hämta på en viss hemsida. I ett, visade det sig, avancerat PDF-format som jag inte hade stöd för. Här krävdes en snabb lösning! Klickade iväg för att ladda ner en trialversion av en fin PDF-läsare. Detta var inte helt utan komplikationer, då det visar sig att jag inte bara behöver ladda hem programmet, utan även ett program som laddar hem programmet. Underbart. Denna process tar en halv evighet, under vilken jag (småhoppandes på stolen) är fast övertygad om att jag kommer att vakna upp till en svart och urblåst dator nästa morgon.

Så sker dock inte, lyckligtvis. Vad som istället sker är att jag tröttnar på installationsprocessen, och istället går tillbaka till hemsidan med blanketten för att spara den öppen inför morgondagens prövningar. Varpå jag skummar igenom följdtexten till sagda blankett, och upptäcker att det finns en mycket enklare version att ladda hem. Utan krångel. Utan uppdaterad PDF-läsare.

Laddar hem. Skriver ut. Headdesk. Sover. Installerar färdigt nya PDF-läsaren, eftersom vissa påbörjade saker kräver att genomföras. Skriver sedelärande berättelse. Postar sedelärande berättelse på bloggen och inväntar ett Simpsonesquete ”Ha-Ha!”.

#fail

Detta inlägg är publicerat i diverse, Om mig, teknik och taggat , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv