Miss Match

Modemiss

Hudfärgade knästrumpor i nylon har jag aldrig riktigt förstått vitsen med. De är ju tunna och hudfärgade, så det är meningen att det inte ska synas att du har dem, eller hur? Men de är liksom fel längd för att passa till de flesta klänningar. Om de inte har hellång kjol, men då kan man ju lika gärna ha stay-ups (som dessutom är mycket sexigare).

De enda som jag sett bära knästrumpor är äldre damer, som då har en klänning som är precis rätt (eller fel) längd för att man ska kunna se att det är knästrumpor de har på sig. Vilket antagligen inte var poängen.

Men så härom dagen fick jag en uppenbarelse: under uppkavlade jeans. För det är ju inte så mysigt med strumpbyxor under jeans. Och man vill ju (förmodar jag) skapa illusionen av att man är alldeles strumplös och läcker. Då heter lösningen: knästrumpor!

Själv är jag mer förtjust i leggings än i strumpbyxor. Leggings är alltså tights, fast utan nittiotalsnamnet. Lite tuffare, med andra ord.

Strumpbyxor utan fot kan även ses som inverterade knästrumpor. Som en sorts Twilight Zone i modevärlden.

Detta inlägg är publicerat i diverse, Mode och taggat , , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

En trackback

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv