Den oslutna cirkeln

Köpte hem varmkorv idag. Lätt och poppis dagar som denna, då man håller på att smälta bort i hettan och hjärnverksamheten mest är att likna vid ett löskokt ägg.

Det var längesen jag köpte korv, tydligen. På den gamla onda tiden var varmkorvens förbannelse ett ständigt återkommande problem: att det aldrig fanns förpackningar med lika många bröd som det fanns korvar. Alltid hade man två korvar över, eller också köpte man alldeles för många bröd som sedan blev liggande. På hamburgerfronten var det lika illa.

Men nu! Oh, lyckan att få finna förpackningar med bröd som faktiskt matchar korvarna i antal! Det är snart sagt revolutionerande!

Olyckligtvis begick jag misstaget att köpa ett storpack med bröd till två korvförpackningar (jag drabbades av lätt varmkorvshybris i affären, inte helt olik Rincewind irrade jag runt i jakt på välbekant mat). Detta innebär att varmkorvens förbannelse återaktualiserats: i kylen ligger nu en obruten förpackning med 10 korvar. I brödpåsen ligger fem korvbröd. Om jag köper en ny påse bröd, kommer jag fortfarande att ha fem bröd kvar. Fyller jag på med mer korv, får jag istället fem korvar över. Och igen. Och igen. Och igen. För alltid.

Detta inlägg är publicerat i Just making conversation och taggat , . Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv