Glitter och paljetter

Knepigaste trenden från min högstadietid: att sminka sig med ljus. Det var sent 1990-tal, 70-talsretro (även då) och alla de ”rätta” artisterna var glammiga. Varifrån idén egentligen kom är svårt att säga, men det handlade i alla fall om att man skulle ha glitter i ansiktet, som ögonskugga eller på kinderna.

Simpelt, säger ni. Inte helt, säger jag; några sådana sminkprodukter fanns vid den tiden inte på marknaden, i alla fall inte i vår direkta närhet. Men det fanns ju glitterljus! Prydnadsljus med glitter, som vi gned av och pyntade oss med. Galet fina, tyckte vi att vi var. Några år senare hittade jag glittergel i en butik, men det var så dags, då. Vi hade redan gått vidare till paljettstjärnor vid det laget. Eller i alla fall jag. Jag hade tre stjärnor på den ena kinden och en på den andra, vilket alltid ledde till frågor om jag hade tappat några stjärnor. Men jag framhärdade; det skulle ju vara så!

Vad fanns det mer för konstiga trender i omlopp? Nån som minns?

Detta inlägg är publicerat i Just making conversation, Livet. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Presentation


    Underneath my clothes, I'm naked.

    Tecknar, skriver, webbdesignar och problematiserar.

    Gör serien anywayz, som du kan läsa mer om under fliken "Om anywayz"

    Kontakta mig för illustrationer, serier, hemsidor och allmänt besserwissrande: janna@anywayz.se

  • Arkiv